ONTDEK DE OMGEVING

"Een nieuwe lente, een nieuw geluid…" schreef de dichter Herman Gorter, en naar verluidt heeft hij zijn gedicht dat met deze zinsnede begint geschreven in Balk. Het is heel begrijpelijk. Het grachtje, de Luts (onderdeel van de Elfstedenroute), met een lange rij linden afgezoomd, geeft aan het plaatsje een onmiskenbare charme. Er is een groot winkelbestand; een paar grote ketens hebben er een vestiging, maar ook de lokale middenstand is goed vertegenwoordigd. In de zomertijd is er een plezierige levendigheid, bij markten, concerten en andere evenementen. Wie Balk verlaat en Gaasterland intrekt valt van de ene verbazing in de andere. Een lieflijk en afwisselend landschap, spaarzaam bezaaid met schilderachtige huizen en huisjes. En wie had gedacht dat er in het vlakke Friesland zulke hoogteverschillen zijn?

TE VOET OF OP DE FIETS

Eén stad is er, dat is het idyllische en fotogenieke Sloten. De overige plaatsjes kenmerken zich alle door een weldadige vreedzaamheid. De mensen fietsen en wandelen door beschaduwde bomenlanen en zonnige wandelpaden naar de IJsselmeerkust waar de drie grote kliffen zijn, en nooit hoeven ze lang te zoeken naar een terras of een uitspanning. De Bremer Wildernis, het Star Numanbos, Elfbergen – in de namen schuilen beloftes, en die komen uit… Bijna bleef de golfbaan ongenoemd. Maar hij is er. Prachtig gelegen, en 18 holes.

Het weiland naast bungalowpark Markant met ondergaande zon.

MET SLOEP OF ZEILBOOT

Precies in tegenovergestelde richting, naar het noorden, gaat er in Balk een grote wijde waterwereld open. Het Slotermeer is een prachtig ovaal meer, waarop zeilers vanwege de mogelijkheid in alle richtingen lange rakken te varen hun hart kunnen ophalen. Woudsend biedt de toegang tot het grote vaargebied in het zuidwesten en midden van Friesland, en wie bij Sloten het Slotermeer verlaat is binnen een uurtje in Lemmer of kan via het Tjeukemeer naar de kop van Overijssel en verder. De twee zeilscholen die Balk rijk is, hebben er hun oefengebied. Er is een afgebakend vak voor de waterskiërs. En naast bungalowpark Markant vindt u een mooi zandstrand, met daar weer naast een van de mooiste terrassen van Friesland, bij Badmeester Keimpe.

Zeilboten op het Slotermeer tijdens de jaarlijkse zeilwedstrijd.
bungalowparkmarkant_uit de lucht

Bungalowpark Markant aan het Slotermeer

BUNGALOWPARK MARKANT

2 years ago

Bungalowpark Markant
Bekijk op Facebook

2 years ago

Bungalowpark Markant
Het zal u vast niet ontgaan zijn maar aanstaande zaterdag wordt het watersportseizoen op feestelijke wijze geopend! Rond het clubhuis zijn er wedstrijden met Larken, is er een watersportmarkt en voor de jeugd is er een springkussen! Kortom een feestelijke boel die je zeker niet wilt missen! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Copyright 2019 Bungalowpark Markant – DisclaimerPrivacyverklaring